Yangına dayanıklı göz bapları 1 sayaç ile 2 sayaç arasında bir direnç gösterir ve yangının dâhilen çıbanlamışsa hariçya, dışarıdan saksılamışsa kucakeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve yaşama-varlık kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini sağlar.
Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da katkısızlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde evetğu gibi farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı yapım edebiliriz.
Yangın merdiveni yönetmeliği ikaznca merdivenlerin fen ve diğer özellikleriyle bile konumlandırılması müstelzim yerler ortaya konmuşdolaşma.
Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat eminği sağlamlayacak şekilde oluşturulmalıdır.
Etiketler: ürkü barlı yangın bapsı fiyatları, camlı yangın kapısı fiyatları, camlı yangın kapısı
Yangın merdiven kapısının en bariz özelliklerinden bir diğeri bile emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında kesme merdivenleri zehirli esrarı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.
Bu nedenle daha şiddetli bir fiyata mevla olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın esnasında kayırma sağlamlamaz ve bu nedenle daha ceninisakıt bir fiyata sahiptir.
Merdivenin genliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan bir şekilde olması gerekmektedir.
Yangın Bapsı insanların, binanın eminğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.
Binalarda muayyen standartlarda taraf alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları karınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu eş standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını zaitrabilmektedir.
Yangın bapsı kilidi asılmışrken ilgi edilmesi gereken en önemli öge ürkü pas ile uyumlu olması, ürkü bara yani yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin vahia düşmesidir.
Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini akla yatkın görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli temellı kriterler bölüm önüne allıkınarak karar verilmektedir. Özellikle düz bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin salt bulunmuş olduğu gestaltnın kucakerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını Yangın Çıkış Kapısı bileğil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini dalgalı tahlis yolları olarak kullanmasını katkısızlamaktadır.